ادعای ایمان بدون عمل
سوال: چرا برخی افراد دم از ایمان می زنند و آثار ایمان در آنها دیده نمی شود؟
جواب: ادعا کردن و سخن گفتن راحت بوده و خرجی ندارد و موونه زیادی نمی برد. هر کسی می تواند ادعای تقوا و ایمان و پرهیزکاری کند ولی عمل کردن و پیاده سازی آن در همه ابعاد زندگی ، کاری بس دشوار است.
به طور کلی افراد از جهت ارتباط بین ایمان و عمل, چند دسته می شوند:
1- افرادی که ادعای ایمان کرده و در عمل هم بر آن استقامت ورزیده و آن را اجرا نموده اند:
إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلاَئِکَةُ أَلاَّ تَخَافُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنتُمْ تُوعَدُونَ(فصلت : 30)
به یقین کسانى که گفتند: «پروردگار ما خداوند یگانه است!» سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل مىشوند که: «نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتى که به شما وعده داده شده است!
این افراد, مومنان ایده آل هستند که ایمان و عمل صالح را با هم دارند و در قران , با عنوان مومنین و عباد الرحمن شناخته می شوند که شرح حال رفتار و کردار آنها در آیات متعددی از جمله آیات آغازین سوره مومنون و نیز در سوره فرقان , ذکر شده است.*
2- افرادی که ادعای ایمان دارند و می خواهند با ایمان باشند یعنی می خواهند در عمل هم به مقامات بالای صالحین برسند ولی به خاطر کم همتی و ضعف در مقام عمل و در میدان امتحان به آنجا نمی رسند و عملشان مطابق ادعایشان نیست.
3- افرادی که از روی نفاق و دو روئی , در ظاهر ادعا می کنند ولی در واقع اعتقادی هم به آنچه می گویند ندارند.
4- افراد جاهل و نادان که ادعا می کنند منتها مصداق ایمان و مسیر عمل صالح و راه حق را نمی فهمند یا نمی خواهند بفهمند.
این دسته طیف عظیمی از قشریون مذهب گرا را شامل می شود که در راس آنها, خوارج قرار دارند که جاهلان متنسک نامیده شده اند. عوام ظاهر گرا نیز بعضا از این دسته خواهند بود.
5- افراد منحرف که اصل ایمان و تقوا را وارونه معنی کرده و در واقع , مکتب کفر و بی ایمانی را عین ایمان می دانند مانند معاویه و یزید که ایمان و دین را مطابق تفکر اموی و ضد اسلامی تفسیر می کردند.
6- برخی افراد, ایمان و عمل صالح را تنها در بخشی از زندگی خود پیاده کرده و در سایر جنبه ها, به جهات متعددی ، مومن و صالح نیستند. افرادی هستند که نماز می خوانند , روزه می گیرند و احیانا حج هم می روند ولی در عین حال, از ظلم اجتناب نکرده, غیبت و بدگویی را مرتکب شده و از مال حرام گریزان نیستند که این افراد هم کم نیستند.
در میان این شش گروه, تنها گروه اول هستند که دم از ایمان می زنند و آثار آن هم در رفتار, گفتار و منش آنها دیده می شود.
ان شاء الله که ما و شما نیز از همین گروه باشیم و بتوانیم عمل صالح را در تمام ابعاد زندگی پیاده کنیم.
در وبلاگ یاس کبود به سوالات یکی از اهل تسنن پاسخ داده شده
شما دعوت شدید تا ما را همراهی کنید.
ممنون از شما مدافع حقانیت امیر المومنین
http://najiye.blogfa.com/post/201